top of page

Hizmetlerimiz

GEMİ PROJE LASHING

Lashing hizmeti çok çeşitli bir lojistik hizmetidir. Karayolu, denizyolu, demiryolu ve havayolu kullanılarak lashing hizmetleri verilebilmektedir. Gemi Proje Lashing ise denizyolu lashing hizmetinin önemli bir parçasını oluşturmaktadır. Asya ve Avrupa kıtalarını birbirine bağlayan ve son derece önemli ticari geçiş noktasında yer alan Türkiye’de gemi proje lashing hizmeti de önem teşkil etmektedir. Nitekim, Akdeniz, Ege Denizi, Karadeniz ve bir iç deniz olan Marmara Denizi’nin ülkemizi çevrelemiş olması bu alandaki lojistik faaliyetlerinde de lashing ihtiyacını ortaya çıkarmıştır. 

 

KONTEYNER LASHING

Konteyner lashing denilince akla ilk önce denizyolu taşımacılığı gelmektedir. Denizyolu taşımacılığında risk olarak adlandırabileceğimiz bazı konular söz konusudur. Özellikle de sarsıntı, sallanma, aşırı sıcak veya aşırı soğuk hava durumları, şiddetli rüzgarlar ve genel olarak doğa olayları denizyolu taşımacılığında konteyner lashing sistemlerini zorunlu hale getirmiştir. Sarsıntı ve sallanma gibi durumların önüne geçebilmek için konteyner içi sabitleme araçlarının kullanımı hayati öneme sahiptir.

 

KARAYOLU LASHING

Karayolu lashing diğer adıyla karayolu ticaretinde yüklerin sabitlenmesi durumu ticari malların ya da malzemelerin bir merkezden diğer bir merkeze taşınması esnasında koruma amaçlı sabitlenmesi anlamına gelmektedir. Karayolu lashing süreci ve uygulama alanı oldukça yaygındır. Karayolu ticaretinin, günümüzde hemen hemen her yere kolaylıkla sağlandığını bilmekteyiz. Bu nedenle de karayolu lashing hizmetleri gelişmiş özellikleri barındırır.

DEMİRYOLU LASHING

Demiryolu lashing modelinde iki tip kullanım mevcuttur. Bunlardan birincisi yüklerin açık bir şekilde konteynersız vagona sabitlenmesidir. Diğer ise vagon üzerine yerleştirilen konteynerların içerisinde mallar konularak sabitlenir. Bazı ağır tonajlı sanayi tipi makinalar konteyner sistemine uygun değildir. Bu nedenle de vagonlara sabitlenerek taşınmaktadır. Öte yandan demiryollarında bulunan tünellerin yükseklikleri de malların konteyner içerisinde mi yoksa vagon üzerinde mi taşınacağını belirlemektedir.

BRANDALAMA

Lashing yük sabitleme hizmetinde brandalama bir koruma hizmeti olarak karşımıza çıkmaktadır. Genellikle yük sabitleme işlemi öncesinde brandalama işlemi yapılmaktadır. Brandalamanın esas amacı malların her türlü olumsuz çevresel koşullar ve hava koşullarına karşı korunmaktır. Bu yüzden de ürünün sağlıklı bir şekilde istenilen noktaya erişebilmesi için brandalama, ihmal edilmemesi gereken önemli bir uygulamadır.Özellikle de deniz aşırı paketlemenin de bir parçası olan brandalama kar, fırtına, aşırı yağış ve aşırı sıcak havalara karşı önemli bir koruma mekanizması geliştirmektedir. 

SANDIK & PALET

Ticaretin gelişimi çağlar boyu farklılık göstermiş olup her ticari faaliyette taşınan malların korunması en önemli ticari faktör haline gelmiştir. Öte yandan ürünlerin ya da malların üretim merkezleri ile nihai kullanım alanları arasındaki farkın derinleşmesi ticareti zorunlu bir faaliyet alanına dönüştürmüştür. Bu ticari faaliyet esnasında ürünlerin taşınması ve taşınırken zarar görmemesi, korunması, aşınmaması, kırılmaması veya bozulmaması için lashing sabitleme ve lashing sabitleme araçları kullanılmaktadır. Özellikle tam da bu noktada bir lashing yük sabitleme aparatı olan sandık ve paletler büyük öneme sahiptir.

bottom of page